Shopping Cart

Free Shipping & Personalized Card

Sales : +6016-2699866

                        

Best Rated Teddy Bear In Malaysia

Gadget beri impak negatif kepada tumbesaran kanak-kanak kecil

Siapa antara kita yang masih mempunyai teddy bear yang sangat kita sayangi dan simpan selama ini? Kemungkinan besar, kebanyakan kita. 

“Teddy bear” sering menjadi teman pertama kita dalam hidup, dan apabila kita berjauhan dengan keluarga tercinta atau ibu bapa, patung beruang atau “teddy bear” adalah tempat kita mencari keselesaan dan berpelukan ketika kita memerlukannya. 

Oleh itu, tidak menghairankan bahawa “teddy bear” sering diberikan kepada bayi yang baru lahir sebagai mainan pertama dan kenang-kenangan untuk mengingatkan kita tentang masa kecil ketika kita dewasa. Tetapi hubungan kasih kita dengan “teddy bear” tidak bermula dan berakhir pada tahun-tahun awal kehidupan kita. 

Kajian menunjukkan bahawa “teddy bear” kegemaran sering menemani pelajar ke universiti, dan bahkan peniaga secara senyap-senyap menyembunyikannya ke dalam beg pakaian ketika pergi dari rumah untuk bekerja. Tetapi apa yang menjadikannya sangat popular, dan apa kelebihan “teddy bear” untuk anak yang sedang membesar? 

Kelebihan memiliki teddy bear 

 

Mainan lembut kini begitu popular seperti biasa, walaupun terdapat pelbagai mainan bertema dan alat elektronik yang kini tersedia dan diarahkan anak kecil. “Teddy bear” adalah mainan yang sangat tradisional dan abadi, dan sering diberikan sebagai kenang-kenangan untuk anak kecil. 

Orang masih melihat mereka sebagai bahagian penting dalam tumbesaran, kerana mereka memberikan keselesaan dan persahabatan, dan rakan untuk diajak bicara ketika mereka berada dalam dunia rekaan mereka.  

Kanak-kanak suka memberi nama patung beruang atau “teddy bear” mereka dan dalam fikiran mereka, telah tercipta keseluruhan keperibadian untuk mereka. “Teddy bear” mempunyai kedalaman watak yang tidak dimiliki oleh mainan lain, dan ketika bermain dengan seorang kanak-kanak, ia dapat menghidupkan watak patung beruang tersebut dalam erti kata lain “imagination”. 

Patung beruang itu membantu merangsang dan mengembangkan imaginasi kanak-kanak tersebut.  “Teddy bear” mendorong jenis permainan imaginasi berdasarkan sifat mereka, dengan cara alat atau mainan elektronik tidak dapat dilakukan. 

Dengan lebih jelas lagi apabila patung boneka kegemaran hilang, jatuh secara tidak sengaja dari kereta di jalan atau kedai. Rasa kesedihan akan sering dirasakan oleh semua ahli keluarga kerana kepentingannya kepada anak, dan usaha besar akan dilakukan untuk mencuba mencari mainan  

Disebalik cerita tentang “Teddy Bear”


Teddy bear mula dihasilkan pada awal 1900-an.

Kisahnya mengatakan bahawa Presiden Amerika Theodore Roosevelt, yang dikenali sebagai Teddy, melihat seekor beruang dalam perjalanan memburu tetapi tidak mempunyai hati untuk menembaknya. Perasaan belas kasihannya terhadap makhluk itu mengilhami serangkaian kartun satira di sebuah akhbar Amerika, yang mendorong Morris Michtom, seorang pengusaha New York untuk membuat ‘Teddy’s Bear’ pertama – yang kemudiannya dikenali sebagai teddy bear.

Dalam beberapa tahun penjualan patung boneka beruang berkembang dengan begitu cepat, dia menubuhkan sebuah syarikat mainan lembut untuk menghasilkannya.Pada masa yang sama, dan secara kebetulan, sebuah syarikat Jerman bernama Steiff telah mula menghasilkan boneka beruang dengan sendiri yang dapat digerakkan.

 Hari ini, berjuta-juta ekor patung beruang “teddy bear” dijual setiap tahun dan diberikan sebagai hadiah, atau dibuat untuk memperingati acara atau majlis khas.

Anak-anak sering merasa bosan dengan mainan bertema atau elektronik, kerana mereka mempunyai batasan, katanya. Tidak ada batasan bagaimana anda boleh bermain dengan teddy bear. Ini adalah kanvas kosong untuk anak dan hubungan istimewa yang berkembang dengan beruang itu dapat bertahan seumur hidup.

Leave a Reply
FREE DELIVERY WITHIN MALAYSIA

On all products

SPEED DELIVERY

We use trusted courier service

HIGH PRODUCT QUALITY

Our material is world class