Shopping Cart

Free Shipping & Personalized Card

Sales : +6016-2699866

                        

Best Rated Teddy Bear In Malaysia

Manfaat Anak Bermain Teddy Bear

Manfaat Anak Bermain Teddy Bear

Manfaat Anak Bermain Teddy Bear

Jangan meremehkan manfaat anak bermain teddy bear. Bagi anak perempuan, teddy bear boleh menjadi mainan kesayangannya. Bahkan teddy bear tersebut diberikan nama serta baju khusus oleh anak. Ketika anak bermain dengan teddy bear, kemungkinan besar ia akan mengajak teddy bearnya bicara dan membantu dalam perkembangan percakapan serta emosi anak.

Saat bermain teddy bear, anak seperti menciptakan senario difikirannya pada kehidupan nyata. Hal ini akan sangat melibatkan kemampuan kognitif dan emosinya. Anak mungkin mempraktikkan empati ketika menjadi dokter-dokteran yang merawat teddy bear yang diimaginasikan terluka.

Tidak hairan jika pakar terapi anak sering menggunakan teddy bear ketika melakukan terapi. Duduk dan melihat anak bermain akan membuat kita tahu apa emosi yang sedang dirasakan, bagaimana imaginasi dan pemikirannya berkembang.

Selain dari sudut psikologi, teddy bear memungkinkan anak untuk menciptakan dunia apa pun yang diinginkannya pada saat itu.

Sebaiknya pilih teddy bear yang tidak memerlukan bateri dan bermainlah bersama anak serta biarkan ia mengatur semuanya.

Teddy bear juga membantu kanak-kanak sama ada lelaki ataupun perempuan, dalam menyesaikan isu atau masalah dan kehidupan nyata dengan cara yang baik dan menyenangkan lebih-lebih lagi jika ibu bapa turut bermain bersama anak-anak.

Pelbagai emosi seperti sedih, gembira, marah, kesal dan berbagai emosi dapat diperlihatkan melalui permainan teddy bear. Dengan begitu anak terbiasa menyampaikan emosinya dengan baik. Jadi, ikutlah bermain teddy bear bersama anak-anak anda kerana terdapat pelbagai manfaat teddy bear dalam perkembangan tumbesaran anak-anak.

Dapatkan servis perkhidmatan surprise delivery teddy bear disini : https://oppabear.com/perkhidmatan-surprise-delivery-teddy-bear.

Layari laman sosial kami seperti dibawah  untuk pelbagai promosi dan diskaun khas untuk anda :

Facebook : Oppa Bear HQ.
Instagram : Oppa Bear HQ.

Leave a Reply
FREE DELIVERY WITHIN MALAYSIA

On all products

SPEED DELIVERY

We use trusted courier service

HIGH PRODUCT QUALITY

Our material is world class