Shopping Cart

Free Shipping & Personalized Card

Sales : +6016-2699866

                        

Best Rated Teddy Bear In Malaysia

Mengapa “Teddy Bear” penting untuk perkembangan kanak-kanak

Sebagai kanak-kanak, kita semua mempunyai mainan kegemaran kita sendiri. Sama ada kereta api, boneka atau anak patung beruang, mainan itu menyertai kami dalam permainan kami dan memberi makan imaginasi kami.

Hari ini, mainan mungkin terdapat dalam pelbagai bentuk tetapi anak-anak kita, seperti kita, selalu memilih mainan khas itu, rakan yang tidak dapat dipisahkan dengan siapa mereka boleh bercakap, yang mendengarkannya dan pergi ke mana sahaja mereka lakukan.

Anehnya, kebanyakan kanak-kanak memilih haiwan yang disumbat kapas, biasanya dalam bentuk beruang teddy bear atau anak patung berbentuk lain sebagai teman kegemaran mereka.

Melalui mereka, kanak-kanak dapat meluahkan emosi dan perasaan yang tidak dapat mereka lakukan dengan kata-kata. Hari ini kita akan meneroka faedah bermain dengan teddy bear dan bagaimana kita dapat meningkatkan lagi pengalaman anak-anak kita sebagai ibu bapa.

Sama seperti yang kami sarankan dalam posting kami yang bertajuk: “Mengapa mainan penting untuk perkembangan kanak-kanak”, anak-anak belajar dengan bermain dan mainan adalah alat yang memungkinkan mereka memahami dunia tempat mereka tinggal. Tetapi haiwan yang disumbat kapas mempunyai kelebihan tertentu daripada jenis mainan lain.

Allan Gansher, ahli teori permainan dan pengasas Kids Inc., menunjukkan bahawa kanak-kanak, mengetahui haiwan yang disumbat kapas mewakili sesuatu yang nyata, merasa dikenali dan membantu mereka meneroka emosi mereka yang lebih kompleks.

(Picture credit to Abdul Khaliq Putra)

Belajar Berpisah

Salah satu perkara yang paling ditakuti oleh anak-anak muda adalah memisahkan diri daripada ibu bapa mereka. Terima kasih kepada haiwan yang disumbat kapas “teddy bear”, kerentanannya berkurang. Randye F. Huron, pengarah Institut Pembangunan Kanak-kanak di Pusat Perubatan Universiti Hackensack mencadangkan agar kita menggalakkan anak-anak kita bermain dengan teddy bear mereka sekurang-kurangnya 10 hingga 15 minit, beberapa kali sehari.

Ini bukan sahaja dapat meningkatkan harga diri mereka tetapi sentuhan dan rasa mainan ini dapat mengurangkan tekanan, mengawal tekanan darah mereka dan menghasilkan endorfin. Akhir sekali, bermain dengan teddy bear menimbulkan rasa damai, aman dan selesa.

Mempelajari kemahiran baru

Dengan bermain dengan teddy bear, kanak-kanak dapat mempraktikkan kemahiran yang dipelajari. Apabila tiba masanya untuk menggosok gigi atau berpakaian, misalnya, anda boleh meminta anak-anak anda menunjukkan kepada boneka beruang mereka bagaimana ia dilakukan.

Kanak-kanak suka bermain peranan, pada dasarnya kerana ia membolehkan mereka menjadi dewasa dan melakukan apa yang dilakukan oleh orang dewasa. Sama seperti yang kami nyatakan dalam catatan ini, bermain peranan adalah unsur utama dalam proses pembelajaran mereka kerana mereka mula memahami dunia tempat mereka hidup dengan bermain.

Laman Sosial Oppa Bear HQ :

Facebook : Oppa Bear HQ.

Instagram : OppaBearHQ.

Leave a Reply
FREE DELIVERY WITHIN MALAYSIA

On all products

SPEED DELIVERY

We use trusted courier service

HIGH PRODUCT QUALITY

Our material is world class